Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Για το σπίτι μου


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακάτω ακολουθούν απαντήσεις σε ερωτήματα και θέματα και που αφορούν το σπίτι σας. Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση για τα συγκεκριμένα θέματα ή και για άλλα που δεν αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα ανταποκριθούμε άμεσα!



Για το σπίτι μου:


• Τι πρέπει να γνωρίζω αν έχω πάρει στεγαστικό δάνειο στο παρελθόν ή έχω σκοπό να πάρω σύντομα;

Η τράπεζα θα σας υποχρεώσει να ασφαλίσετε το ακίνητο που θα αγοράσετε, έναντι κινδύνων πυρός και σεισμού τουλάχιστον.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχετε δικαίωμα να επιλέξετε εσείς την ασφαλιστική εταιρία και τον ασφαλιστικό σύμβουλο που θα σας εξυπηρετεί για αυτό το συμβόλαιο. Ακόμη και αν έχετε κάνει κάποια ασφάλιση στο παρελθόν μέσω της τραπέζης, έχετε δικαίωμα στην ανανέωσή της να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρία.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Χαμηλότερα ασφάλιστρα για την ίδια κάλυψη, και το πιο σημαντικό από όλα: Έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο που θα βρίσκεται δίπλα σας να προασπίζει τα συμφέροντά σας!


• Μπορώ να ασφαλίσω εκτός από το κτίριο και ολόκληρο το περιεχόμενο του σπιτιού μου;

Στο περιεχόμενο του σπιτιού σας που είναι ασφαλίσιμο, συμπεριλαμβάνονται τα έπιπλα, οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές και ο ρουχισμός. Παράλληλα όμως με αυτά, μπορούν να ασφαλιστούν ως ειδικά ή μεμονωμένα αντικείμενα μεγάλης αξίας εφόσον δηλωθούν: τα έργα τέχνης, οι πίνακες ζωγραφικής, τα γλυπτά, οι αντίκες, οι παλιές εικόνες, οι χειροποίητοι τάπητες, τα μουσικά όργανα, τα ασημικά, τα οπτικοακουστικά μέσα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι γούνες και οι ομάδες αντικειμένων (όπως: σερβίτσια μεγάλης αξίας κ.α.).


• Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ζημιάς;

Να απευθυνθείτε στον πράκτορα/σύμβουλό σας προκειμένου να αναγγείλει τη ζημιά στον αρμόδιο Τομέα Ζημιών της εταιρίας σας και να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εισπράξετε την αποζημίωση που σας αναλογεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου