Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Για την υγεία μου


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακάτω ακολουθούν απαντήσεις σε ερωτήματα και θέματα και που αφορούν στην υγεία σας. Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση για τα συγκεκριμένα θέματα ή και για άλλα που δεν αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα ανταποκριθούμε άμεσα!



Για την υγεία μου:


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μπορέσω να αποκτήσω ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα νοσηλείας σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία;

Προϋπόθεση για την ασφάλισή σας είναι η ηλικία η οποία θα πρέπει να κυμαίνεται από 45 ημερών έως 60 ετών. Μαζί με την αίτησή σας για ασφάλιση θα πρέπει να συμπληρώσετε και το ερωτηματολόγιο υγείας. Ανάλογα με την ηλικία σας και το ιατρικό ιστορικό σας απαιτούνται ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες γίνονται σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα με την εταιρία και το κόστος τους επιβαρύνεται η εταιρία.


• Σε περίπτωση ατυχήματος / ασθένειας τι πρέπει να κάνω;

Να απευθυνθείτε στον πράκτορα/σύμβουλό σας προκειμένου να καταγράψει το συμβάν, να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές που χρειάζεστε και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση και άκοπη αποζημίωσή σας.


• Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα Υγείας της ιδιωτικής ασφάλισης συμπληρωματικά με το Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισής μου ή με το Ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας μου;

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες στη χώρα μας διαθέτουν πλέον διάφορα ασφαλιστικά προϊόντα που λειτουργούν συμπληρωματικά με οποιοδήποτε Ταμείο κοινωνικής ασφάλισης ή με οποιοδήποτε άλλο Ασφαλιστικό Φορέα (ατομικό ή ομαδικό ασφαλιστήριο).

Μάλιστα σε περίπτωση νοσηλείας σας σε "συμβεβλημένο" με την εταιρία νοσηλευτικό ίδρυμα με χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα σας, προβλέπονται μεγαλύτερα προνόμια όπως, κατάργηση της συμμετοχής του ασφαλιζομένου και μείωση, ή ακόμα και απαλοιφή της απαλλαγής.


• Τα ασφάλιστρα που πληρώνω για συμβόλαια Ζωής και Υγείας απαλλάσσονται της φορολογίας;

Σύμφωνα με τον νόμο 3091/2002 το ανώτερο ποσό απαλλαγής από το εισόδημα για Ασφάλιστρα ζωής, ατυχημάτων και υγείας, είναι 1.200 ΕΥΡΩ.


• Μπορώ να έχω νοσοκομειακή περίθαλψη σε όλη μου τη ζωή και κάτω από ποιες προϋποθέσεις; (ισόβιο)

Ναι, με τους ίδιους όρους χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας με μόνη προϋπόθεση να το ζητήσετε με έγγραφη αίτησή σας μέσα στο τρίμηνο που προηγείται της λήξης του ασφαλιστηρίου σας.

Το δικαίωμα της παράτασης της νοσοκομειακής περίθαλψης ισοβίως το έχει και ο/η σύζυγός σας εάν είναι εξαρτώμενο μέλος στο ίδιο ασφαλιστήριο.

Ακόμη και τα παιδιά σας εάν είναι ασφαλισμένα ως εξαρτώμενα μέλη μπορούν να καλυφθούν ισοβίως μετά την λήξη της κάλυψης τους λόγω συμπλήρωσης του 25ου έτους της ηλικίας τους, αρκεί να το ζητήσουν με έγγραφη αίτηση εντός ενός μηνός από την λήξη της κάλυψης και αφού βεβαίως συνάψουν ατομικό συμβόλαιο ζωής, σύνταξης ή επένδυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου